Hur skapar jag en GEDCOM-fil?

• Se till att du har aktuellt släktträd öppet. Namnet på släktträdet syns längst ner till vänster i släktträdsvyn.

• Klicka på Inställningar (Kugghjulet) längst ner till höger i vyn över släktträdet.

• I rutan som kommer upp står det högst upp på höger sida: Exportera - Hantera exporter av din GEDCOM-fil

• Klicka på knappen där det står Exportera ny GEDCOM-fil.
    Under tiden det skapas en GEDCOM-fil går det inte att skapa en ny GEDCOM-fil för ett annat släktträd.

• När GEDCOM-filen är färdig finns den i listan över skapade GEDCOM-filer (tidigare exporter).

• För att spara en GEDCOM-fil till din dator eller extern enhet, klicka på knappen Hämta ute till höger.

• GEDCOM-filen sparas nu ner till dina Hämtade filer såvida du inte har ändrat inställningarna så att hämtade filer sparas på något annat ställe.

Den GEDCOM-fil som har skapats kan sedan läsas in i ett annat släktträdsprogram. GEDCOM-filen som så ska du inte öppna utan bara spara så att du vet var på din dator/enhet du har den.