Hur bjuder jag in andra att se mitt släktträd?

Du kan bjuda in andra för att se ditt släktträd. Du kan bjuda in upp till 25 personer för varje släktträd du har.

Du bjuder in på följande sätt:

• Klicka på Inställningar (Kugghjulet) längst ner till höger i vyn över släktträdet.

• I rutan som kommer fram på skärmen finns alla släktträd på vänster sida (maximalt tio stycken).
  • För varje släktträd finns det tre symboler:
    * delningssymbol för att dela släktträd
    * redigera (symbol penna), för att ändra namn på släktträdet
    * soptunna, för att ta bort ett släktträd

Klicka på delningssymbolen för det släktträd du vill bjuda in till.

• I den nya rutan som kommer fram står namnet på det valda släktträdet högst upp. Klicka på knappen Bjud in till släktträdet längst ner i rutan.

• I rutan som nu kommer fram står det en del information (läs denna) och sedan ett fält där du kan skriva e-postadress till den person du bjuder in.

• Klicka på OK för att skicka inbjudan.

• Upprepa om du vill skicka inbjudan till fler personer.

OBS!

Den person som får en inbjudan måste vara registrerad hos Arkiv Digital med den e-postadress som inbjudan skickats till.

Väl inloggad i programmet Arkiv Digital ska vyn för släktträd öppnas. Längst ner till höger vid Inställningar finns en röd symbol som markerar att det finns en inbjudan. Den inbjudne personen acceptera inbjudan för att kunna titta på släktträdet.