Andra fel i ArkivDigital

Felkod 5

Om felmeddelandet ”Felkod 5 kunde inte hitta bilden” kommer upp på skärmen när du försöker öppna en bild beror det på att det har blivit fel vid konverteringen av bilden när den lagts upp på vår server.

Meddela gärna detta till kundtjänst så att detta felanmäls och rättas till så att bilden blir tillgänglig i ArkivDigital online.

Fel volym/Felaktigheter i volym

När en volym fotograferas om så får den ett nytt versionsnummer och detta syns genom att det är ett litet a före versionsnumret. Exempel är husförhörslängden Ljusnarsberg AI:14d som nu heter v51884a.b10 och som är en ny version av v51884.b10.

Programversion 1.4.3 eller senare kan öppna de uppdaterade volymerna. Tidigare versioner av programvaran kan inte det och därför kommer den första versionen av volymen att öppnas.

Om du har en gammal version av programmet, 1.4.2 eller lägre, rekommenderas du att installera senaste programversionen från vår hemsida:

http://www.arkivdigital.se/online/installation

En volym kan ha ett nytt versionsnummer av flera olika orsaker som till exempel att sidor missats att fotograferas eller att det varit länkat till fel volym.