Fel vid inloggning i ArkivDigital

Vanliga felmeddelanden vid inloggning i ArkivDigital

• Fel e-postadress eller lösenord
  • Du har blivit utloggad
  • Connection timed out
  • Http: status felkod 0
  • Host not found
  • Socket operation timed out
  • Proxy server not found
  • Handshake fail
  • adclient.exe fungerar inte

Fel e-postadress eller lösenord

Användarnamn är den e-postadress som är registrerad hos ArkivDigital.

Lösenord är det lösenord du har hos ArkivDigital.

Sudda ut allt i rutorna för användarnamn och lösenord. Skriv in inloggningsuppgifterna igen. Klicka på Logga in.

OBS! Det är skillnad på små och stora bokstäver i lösenordet. Kontrollera att Caps Lock inte är intryckt.

Du har blivit utloggad

Felmeddelande: "Du har blivit utloggad. Detta kan bero på att du är uppe i max antal samtidiga sessioner för din abonnemangstyp. Detta innebär att du redan är inloggad på Arkiv Digital på en annan dator."

Detta meddelande kommer upp om man varit inaktiv för länge och man blir då utloggad. Logga in igen och fortsätt din forskning.

Det kan också bero på att man använder ArkivDigital på fler datorer samtidigt eller att man har fler versioner av ArkivDigital som man loggat in i samtidigt. Man kan max vara inloggad på 2 datorer eller 2 versioner samtidigt. Är du inloggad på fler datorer/versioner, stäng ned dem och logga sedan in igen.

Connection timed out

Detta felmeddelande beror oftast på att det är dålig eller ingen anslutning till internet. Kontrollera din internetanslutning.

Http: status felkod 0

Datorns brandvägg blockerar programmet ArkivDigital. Programfilen för ArkivDigital heter adclient.exe.

Se till att programmet ArkivDigital är godkänt i brandväggen.

Brandväggar och virusprogram uppdateras med jämna mellanrum. Efter en uppdatering är det inte ovanligt att programmet ArkivDigital är blockerat av brandväggen.

Kontrollera även att tid och datum är rätt på datorn.

Host not found

• Detta beror oftast på att det inte är någon anslutning till internet. Kontrollera anslutningen.
  • Om internetanslutningen fungerar, kontrollera inställningarna i brandväggen så att programmet ArkivDigital är godkänt i brandväggen.
  • Kontrollera vilken programversion som är installerad på datorn. Version 1.4.2 eller tidigare kan medföra att felmeddelandet Host not found kommer upp på datorn. Installera i så fall till senaste versionen från hemsidan: http://www.arkivdigital.se/online/installation

Socket operation timed out

Datorns brandvägg blockerar programmet ArkivDigital. Programfilen för ArkivDigital online heter adclient.exe.

Se till att programmet ArkivDigital online är godkänt i brandväggen.

Brandväggar och virusprogram uppdateras med jämna mellanrum. Efter en uppdatering är det inte ovanligt att programmet ArkivDigital är blockerat av brandväggen.

Proxy server not found

Under Avancerade alternativ i inloggningsrutan i programmet ArkivDigital ska det vara inställt på ”Använd proxy om det finns”.

Handshake fail

• Kontrollera att tid och datum går rätt på datorn. Om tid och/eller datum inte stämmer, ställ detta rätt.
  • Om det fortfarande fungerar att logga in, avinstallera programmet och installera det sedan igen.
  • Kontrollera inställningarna i brandväggen så att programmet ArkivDigital online är godkänt.

Adclient.exe har slutat fungera

Kontakta kundtjänst per telefon eller e-post kundtjanst@arkivdigital.se