Fel vid inloggning i ArkivDigital

Felmeddelanden vid inloggning i webbversionen av ArkivDigital

Fel e-postadress eller lösenord

Användarnamn är den e-postadress som är registrerad hos ArkivDigital.

Lösenord är det lösenord du har hos ArkivDigital.

Sudda ut allt i rutorna för användarnamn och lösenord. Skriv in inloggningsuppgifterna igen. Klicka på Logga in.

OBS! Det är skillnad på gemena (små) och versala (stora) bokstäver i lösenordet. Kontrollera att Caps Lock inte är intryckt.

Du har blivit utloggad
Felmeddelande: "Du har blivit utloggad. Detta kan bero på att du är uppe i max antal samtidiga sessioner för din abonnemangstyp. Detta innebär att du redan är inloggad på Arkiv Digital på en annan dator."

Detta beror på att man använder ArkivDigital på flera enheter samtidigt. Man kan max vara inloggad på två (2) datorer eller två (2) versioner samtidigt.

Kommer detta meddelande upp igen är det bara att logga in igen.

Detta meddelande kommer även upp om man varit inaktiv för länge och man blir då utloggad. Logga in igen och fortsätt din forskning.

Felmeddelanden vid inloggning i ArkivDigital online (röd sköld som ikon)

Fel e-postadress eller lösenord

Användarnamn är den e-postadress som är registrerad hos ArkivDigital.

Lösenord är det lösenord du har hos ArkivDigital.

Sudda ut allt i rutorna för användarnamn och lösenord. Skriv in inloggningsuppgifterna igen. Klicka på Logga in.

OBS! Det är skillnad på gemena (små) och versala (stora) bokstäver i lösenordet. Kontrollera att Caps Lock inte är intryckt.

Connection timed out

Detta felmeddelande beror oftast på att det är dålig eller ingen anslutning till internet. Kontrollera din internetanslutning.

Http: status felkod 0

Datorns brandvägg blockerar programmet ArkivDigital. Programfilen för ArkivDigital heter adclient.exe.

Se till att programmet ArkivDigital är godkänt i brandväggen.

Brandväggar och virusprogram uppdateras med jämna mellanrum. Efter en uppdatering är det inte ovanligt att programmet ArkivDigital är blockerat av brandväggen.

Kontrollera även att tid och datum är rätt på datorn.

Host not found

• Detta beror oftast på att det inte är någon anslutning till internet. Kontrollera anslutningen.
  • Om internetanslutningen fungerar, kontrollera inställningarna i brandväggen så att programmet ArkivDigital är godkänt i brandväggen.
  • Kontrollera vilken programversion som är installerad på datorn. Den senaste, och sista versionen av ArkivDigital online är 1.5.4 och finns att ladda ner här:
    https://www.arkivdigital.se/online/gamla

Socket operation timed out

Datorns brandvägg blockerar programmet ArkivDigital. Programfilen för ArkivDigital online heter adclient.exe.

Se till att programmet ArkivDigital online är godkänt i brandväggen.

Brandväggar och virusprogram uppdateras med jämna mellanrum. Efter en uppdatering är det inte ovanligt att programmet ArkivDigital är blockerat av brandväggen.

Proxy server not found

Under Avancerade alternativ i inloggningsrutan i programmet ArkivDigital ska det vara inställt på ”Använd proxy om det finns”.

Handshake fail

• Kontrollera att tid och datum går rätt på datorn. Om tid och/eller datum inte stämmer, ställ detta rätt.
  • Om det fortfarande inte fungerar att logga in, avinstallera programmet och installera det sedan igen.
  • Kontrollera inställningarna i brandväggen så att programmet ArkivDigital online är godkänt.

Adclient.exe har slutat fungera

Kontakta kundtjänst per telefon eller e-post kundtjanst@arkivdigital.se